Geschiedenis
De oudste foto's die ik nog had. Ongeveer 1975 denk ik.

Mijn eerste baan, de set 4002 kocht ik na lang sparen in ongeveer 1964, toendertijd kocht je ze natuurlijk gewoon in de winkel. Overal verkrijgbaar bij bijna elke speelgoedwinkel. Hoe anders is dat nu met de vaste ketens als Bart Smit, Speelboom, etc. Overal zijn de treinen en toebehoren  verdreven door computerspelletjes.
Ik heb tot ongeveer 1997 altijd Faller gespaart, van velen sets tot iets van 250 auto's. Ook de wisselgeld schaal, alle catalogi, etc, etc. Toen alles verkocht, ook de ondertussen aardig gegroeide Fleischmann baan, ook alle huizen, gebouwen etc. Dus helemaal niets meer!

De eerste echte vaste baan in 1980, eerst alleen een    circuit, later met trein en stad.
 
 
 
  Met hulp van de kat, overigens zijn bovenstaande en linksonder dezelfde. Na de racebaan, die snel verveelde werd alles gesloopt en kwam er een trein en stad.
 
 
Hier kwam een meertje en hiernaast een zelf gebouwd   en ontworpen kasteel
 
 
  Station Baden Baden
 
 
 
 
  Deze baan is nooit afgekomen daar er een verhuizing aankwam....

Begin 2002 begon het Faller virus toch weer te kriebelen toen ik op de marktplaats een Faller 4002 set zag aangeboden. Mijn eerste set weer natuurlijk, afspraak gemaakt en naar het zuiden des lands afgereist. Uiteraard de set gekocht, gelijk met de 4001 en nog wat spullen. Begin was er weer. Toen een heleboel baanstukken in een keer op kop getikt, gelijktijdig ook velen gebouwen, waaronder de Faller AMS altstad. Ook weer een containerterminal en autotransport. Sindsdien is er ook weer een grote Fleischmann baan met oa een  tandrad lok, tram en velen loks. Meeste uit de 60 jaren want zo hoort dat ook met Faller. Nu zit ik weer op 32 auto's, dus het begint weer te komen, 250 worden het er nooit meer maar dat hoeft ook niet. Deze keer wil ik meer de nadruk leggen op het bouwen en rijden met de baan dan alleen het verzamelen. Een aantal dingen moet ik nog steeds hebben maar dat komt vanzelf wel eens.

De latere baan na de eerste verhuizing, eindelijk een eigen zolder   en weer helemaal opnieuw, vermoedelijk 1984 ofzo.
 
 
De ruwbouw, een van de velen banen die ik toendertijd   gemaakt heb, bouwen was het leukste
 
 
Ook hier kwam weer een circuit en een sneeuwdeel

Wel dit was de geschiedenis, nu naar het jaar 2002!

 

    
  Casy@casy-place.com