De Ruimte

In Augustus 2002 weer begonnen met de oude hobby, een nieuwe baan maken. Dus Faller AMS en Fleischmann gecombineerd. Eerst de zolder heroveren, dat ging redelijk snel.

Toen alle tafels weer timmeren/schroeven. Ik maak altijd kasten met daarboven de baan, zo kan ik de tijdschriften/boeken/glazen vitrines etc. onder de baan kwijt. Ruimte heb je altijd tekort natuurlijk dus komt dat mooi uit.

Hieronder de 2005 stand

 
Hier een handige werkbank/tafel met lades voor het materieel.    Wordt gebruikt voor magazijn inrichting.
 
Je moet wel wat verf voorradig hebben.
     
  Door een bevriend bedrijf (Top Art) een lichtbak laten beplakken, ziet er erg goed uit moet ik zeggen.

Na al het timmerwerk begint het eigenlijke uitleggen van de baan, ik maak eigenlijk nooit ontwerpen op papier of op de PC maar begin gewoon met uitleggen. Het idee zit toch in je hoofd en heb je al ruim van tevoren uitgedacht. Probleem is alleen altijd de ruimte, de breedte houdt ik altijd op 120cm, breedte van de platen zijn toch max 122, ook past er  niets groters door zolder trapgat dus dat is snel klaar. Door de schuine zolderwanden is de hoogte beperkt. De werkhoogte is 85 cm en dat bevalt goed. Het typische met Faller-AMS liefhebbers is dat ze nooit perfekte landschappen willen hebben maar de landschappen die in de toenmalige catalogi stond, en dat is heel anders.

Hieronder de veranderingen vanaf 2002

   

De zolder was van oorsprong opgedeeld in 2 ruimtes, de tussenwand heb ik toch verwijderd (September 2003). Oorspronkelijk wilde ik absoluut gescheiden delen zodat bv. een sneeuw deel mogelijk zou zijn. De thema variatie wordt dus minder maar daar ik een heel industrie terrein heb kunnen aanschaffen met vele locloodsen moet het industriedeel dus groter worden, tevens opstelsporen moesten verwezelijkt worden. 

     
 
  Het uitneembare deel.
 
     
 
     
Stand September 2003  
De wanden zijn nu dus verwijderd tbv het industrieterrein.  
 
     
Het is nu veel ruimer geworden  
 
    Nu een apart testbaantje voor trein en auto
Hier al de documentatie van de echte treinen en het Fleischmann " archief"

 

 

 
Al de Faller documentatie en modeltrein boeken.  
     

    
  Casy@casy-place.com